BejelentésDEEKSHA - Az Egység Megtapasztalása

MENÜ


Hírek
NAPI TANÍTÁS

Önmagunkba tekintéshez: "A szeretetet ki kell fejezni, nem csak megtapasztalni." - Sri Amma Bhagavan -

FACEBOOK OLDAL

Kövesd az avatárok tanításait, csodáit és a kapcsolódó programokat az alábbi facebook oldalon: https://www.facebook.com/letezesbolazeletbe/A FELÉBREDÉSRŐLA teljes felébredés a dolgok megtapasztalása úgy, ahogy azok vannak, az elme zavaró közbeavatkozása (pl. ítélkezés, összehasonlítás, feltételezés, aggódás, álmodozás, stb.) nélkül. A múltban és jövőben való létezésből a felébredéssel megérkezünk a jelen pillanat tapasztalásába, és végre elkezdünk élni. Megszűnik a személyes szenvedés, nincs több megbántódás, múlt elemezgetése, jövőn való aggodalmaskodás, stb. A szív virágzásnak indul, és az olyan minőségek, mint a segíteni vágyás, feltétel nélküli szeretet, elfogadás, hála, ok nélküli öröm, megbocsátás, stb., természetessé válnak. Az éberségi, tudatossági szint felébredésbe történő megemelkedése, az elkülönült létezésből az egységbe való megérkezés a megoldás minden emberi szenvedésre, problémára! A felébredés egy neurobiológiai változás az agyban, melyet a deeksha, az áldás megtörténtet. Bárkivel, veled is megtörténik ez a csoda. Szívem mélyéből kívánom a személyes szenvedéstől mentes életet minden létezőnek!***


Sri Bhagavan tanítása dióhéjban:

1. Egyetlen egy Elme van – az Ősi elme. Ennek az állapota az elválasztás és kettősség.
2. Az elméd nem a te elméd, hanem egy kiterjedése ennek az ősi elmének.
3. Ugyanígy a gondolataid nem a te saját gondolataid, hanem letöltődnek a gondolati mezőből (morfogenetikus mező), összekapcsolódva az Ősi elmével.
4. Az elkülönült én érzetét az emberi agy neurobiológiai felépítése generálja.
5. Ez az „én” úgy tapasztalja önmagát, mint különálló, ezért állandó vágyat generál valami után, ellenszenvet, összehasonlítást és ítélkezést, amik a szenvedés magjai.
6. Amikor ez az elkülönült „én” érzet eltűnik, a szenvedés befejeződik. Amikor az állandó sóvárgás valami után megszűnik - ebbe beletartozik az állandó sóvárgás a felébredés után is -, akkor felébredett vagy.
7. Amikor az Egység Áldás (Deeksha) közvetítése történik, egy neurobiológiai folyamat indul el, ami az elkülönült „én” vagy rögzült „én” érzet eltűnéséhez vezet.
8. Amikor a rögzült „én” érzete eltűnik, akkor úgy tapasztalod magad, mint a személyiségek tánca, melyek folyamatosan feltűnnek és távoznak.
9. A tested nem a te tested. Amikor az én érzete eltűnik, az az érzés, hogy te birtoklod a testet, szintén eltűnik és úgy tapasztalod azt, mint egy jármű az isteni tudatosság táncához. Valójában minden teremtmény a te testeddé válik.
10. Az elme kettősségen alapszik, ezért nem ébredhet fel.
11. Az én, ami egy illúzió, nem ébredhet fel. Az csupán egy koncepció.
12. A felébredés csupán a felismerése annak, hogy nem létezik „én”, aki felébred.***


„A felébredés egy neurobiológiai változás az agyban, mely a tudatosság magasabb szintjeire vezet. Ahogy felébredtél, szabaddá válsz a [negatív érzelmi] töltetektől és a romboló gondolati mintáktól, melyek azelőtt mélyen be voltak ágyazódva a tudattalanodba. A felébredés nagyobb boldogsághoz, és az éberség kiterjesztett állapotához vezet. Több élvezet/gyönyörűség van az életedben, jobban hozzáférsz a kreativitáshoz, és több élet van a kapcsolataidban.” /Catherine Scherwenka, egység meditátor, USA/***


"A felébredés nélküli élet olyan, mintha egyáltalán nem is élnél. Az életed csupán erőfeszítés a túlélésre. Miért nem élünk? Az elme akadályozza ezt. Miként teszi? Nem engedi, hogy a valóságot úgy tapasztaljuk meg, ahogy az van.
Amikor valóban tapasztalod a valóságot, akkor élsz. De az elme nem engedi, hogy ez megtörténjen. Miért? Az elme állandóan megnevez, ítélkezik és mindezt próbálja memóriává alakítani. Ez az amiért az elme sohasem engedi neked, hogy valójában bármit is tapasztalj.
Ezért ha élni szeretnénk, szabaddá kell válnunk az elmétől. Ezen kívül van még egy ok, amiért szabaddá kell válnunk az elmétől. Mégpedig az, hogy az elme a felelőse az emberi lét összes problémájának. Problémákat teremt és utána megpróbálja megoldani azokat. És pontosan eme erőfeszítésben él túl. Problémák nélkül az elme nem maradhat életben. Ez az összes bajunk felelőse.
Amíg nem válunk szabaddá az elmétől, addig nem szűnnek a gondjaink. Minden az elméből gyökerezik, legyen az személyes vagy közös, politikai vagy gazdasági, szociális vagy akár környezetvédelmi. Hacsaknem és amíg nem szabadulunk meg tőle, addig a problémáink nem fejeződnek be.
Az elmétől való megszabadulás az egyetlen forradalom. Nincs más fejlődési lehetőség, ami az embert igazán átalakíthatja. Emiatt nagyon fontos az elme uralma alóli megszabadulás. Ez nem azt jelenti, hogy szüntessük meg az elmét, egyáltalán nem, az elme nagyon is ott lesz. Tulajdonképpen még hatékonyabban működik majd. De ahelyett, hogy használná az életünket, mi használjuk majd az elmét.
Csak ennyi lesz a különbség a folyamatban. Az elme továbbra is ott lesz, csak végre mi használjuk majd őt…
Ezt a szabadságot nevezzük felébredésnek.
"
/Sri Bhagavan/***


A felébredés a különböző kultúrákban

„Kérdés: A világ minden kultúrája létrehozza a saját különböző történeteit és szentjeit és széles egyet nem értés van a keresők között arról, hogy mi a felébredés, és hogy a felébredés egyetlen tudatállapot vagy különböző tudatossági szinteken más.

Sri Bhagavan: Sokféle módon beszélhetünk az egységről vagy a felébredésről. Ha egy ideggyógyász tudós vagy, akkor azt mondhatod, hogy ki lettek ütve a fali lebenyek az agyban. Ha pszichológus vagy, akkor azt mondod, elvész az én érzete. Ha filozófus vagy, akkor azt mondod, az elválasztottság érzete elmúlt. Egy misztikus azt mondja, úgy tapasztalom a valóságot, ahogyan az van. A spirituális személy azt mondja, egység-tudatosságot tapasztalok.

Ami a kérdés második részét illeti, hogy egyfajta tudatossági szint létezik az egész emberiség számára, ez nem így van. Különböző emberek számára más és más állapotok vannak. Némelyik embernek olyan, mintha egy zajos generátor leállt volna, hatalmas csend van, egy olyan csend, ami nem a zaj ellentéte, úgyhogy az illető azt mondja, „én vagyok a csend”. Aztán egy másik meg tanúvá válik, a gondolatok és az élet tanújává. Mások meg olyan szeretet és részvét állapotában találják magukat, hogy nincs is ott semmilyen elválasztottság. Egy másik ember pedig feltétel nélküli szeretetet és határtalan örömöt tapasztal. Egy másik pedig határtalan kozmikus tudatosságra tesz szert. Bármi is a tapasztalat, az összesben a lényeg a személyes szenvedéssel kapcsolatos: a problémák ott vannak, de nem hatnak rád, mert nincs ott személy, aki szenvedne. Mindazonáltal te még tapasztalod a világ szenvedését. De persze mindez csak puszta beszéd, oda kell érned, és én segítek neked odaérni.”
***


A felébredés mindenkinél más és más, rengeteg tényezőn múlik. Mindannyian más egyének vagyunk, ezért különböző módokon fogjuk érzékelni. Nincs olyan, hogy a megfelelő mód, csakis a te saját igazságod számít: az, hogy miként tekintesz a valóságra és az életre.

A te filozófiád lesz a te igazságod. Tehát ez nem csak valami lélektani dolog, hanem ez lesz majd a valóságod. Tudod, vannak az érzékszerveink, érintünk, szaglunk, látunk, hallunk, ízlelünk: ez az ÉLET, az élet áramlik át rajtunk. Mindenkivel így van ez.

Tehát a felébredés az Egység szerint az, amikor úgy tapasztalod meg az életet, ahogy az van, az „itt” és „most”-ban vagy, nem az elme irányít téged a gondolataival és összehasonlítgatásaival, nem „visz el” többé ide-oda téged.

A felébredés az, amikor a különállóság érzete, az egy személy jelen levésének érzete már nem lehetséges: ez az illúzió elhagyott téged. Valójában, te, mint személy, nem vagy jelen. Meg kell kapnod ezt a tapasztalást, ami egy neurobiológiai változás, mely az agyban történik meg, ahol TUDOD, közvetlenül tapasztalod: „nincs senki itt”. Minden, ami rajtad keresztül történik, magától történik.


Mint ahogy tegnap mondtam, sokan úgy érezzük, mintha folyamatosan vakáción lennénk. Befejeztük a munkát. Mivel már nem érzed azt, hogy működsz, nem küzdesz, nem csinálsz semmit, de mindezek a dolgok amúgy is történnek rajtad keresztül. Az elmének ezt nagyon nehéz megértenie. De mivel nagyon sok felébredett osztja meg a tapasztalásait manapság, érezheted azt: Ó, ilyen ez! Nem egy rendkívüli tudatossági állapot, hanem nagyon is átlagos.

Ami valójában történik az az, hogy az élet átáramlik az érzékszerveken: amikor valamit nézel, akkor nézel. Nincs jelen ez elme értékelése vagy ítélkezése, egyszerűen csak nézed azt a valamit. Vagy épp hallgatsz valakit, vagy megízlelsz valamit. Megérintesz valamit. Minden csodálatos, minden ahhoz a békéhez, ahhoz az ürességhez, örömhöz és szeretethez vezet téged. Az elme nem szűrődik bele ebbe. Alapvetően ez a felébredés.

És különféle szinteken történhet meg, de azt mondhatjuk, hogy ez egy igen átlagos állapot. Ez csak valaminek a hiánya. Sokan még csak nem is tudják, hogy felébredettekké váltak, egyszerűen csak nem zavarják azok a dolgok őket, amelyek azelőtt zavarták: például, amikor a főnök kiabál velük, rájönnek arra, hogy általában van bennük egy személyes töltet, amikor valaki kiabál velük, de most semmi sem történik. Ó, teljes béke! Nem kell egy lélektani folyamaton átmenniük ehhez, ez csak: Ó!

A felébredési folyamatban rengeteg minden történik veled, néha belépsz a felébredettnek nevezett állapotba, vagy egy olyan állapotba, ahol minden felerősödik, néha csak az Áldást érzed, és néha csak átlagos, vagy van, amikor harag jön elő. Az megy végbe, ahogy minden automatikusan történik, nincs többé jelen a szükség vagy a sóvárgás arra, hogy bármit is megváltoztassunk. Minden olyan, amilyen. Tehát egy felébredett állapot olyan, mint egy fokozódó tapasztalás. Sokan félreértik, azt hiszik, hogy ez a fokozódó tapasztalás maga a felébredés. Azt hiszik „mindig ilyennek kell lennie”. És amikor kijönnek belőle, és átlagossá válik, azt gondolják: „ó, elveszítettem az állapotom”. Ezért nagyon fontos letisztázni, hogy mi a felébredettség és mi a felébredett állapot.

Tehát egy nem felébredett is tapasztalhat felébredett állapotot, bekerülhetnek egy különleges tudatossági állapotba, de úgy érzik majd, hogy van egy személy jelen, aki azt tapasztalja: „én vagyok az, aki ezt tapasztalja”. Egy Felébredett egyén is tapasztalhat különleges tudatossági állapotot, de nincs jelen az „én” érzete, csak megtörténik, nem viszi tovább, nem gondolkodik azon: „Ó, visszajön majd ez?” „Elveszítettem?” Ami van, az csak van, magától történik.


Olyan ez, mint a vidámpark, felülsz valamire, aztán újra a földön vagy. Ennyi a különbség. Tehát veled is megtörténhet, mint ahogy másokkal is, hogy nem is veszed észre, hogy felébredett vagy. Vagy nagyon sokan azt várják, hogy ez egy nagyon... magas, folyamatos örömteli állapot lesz. Nem volna működőképes, praktikus a világban túl sokáig ebben az állapotban lenni. Tehát az állapot figyel erre is.”

/Anette Carlström, egység meditátor, Svédország/***


A felébredés egy visszafordíthatatlan neurobiológiai változás az agyban, amit akár fokozatosan, akár hirtelen, mindenkinél a saját egyéni folyamata mentén haladva, az egység deeksha elősegít ill. megtörténtet. Ennek az áldásenergiának, a deekshának ez a fő fókusza, ezért van most jelen a Földön. Bolygó-szerte már sok százezren tapasztalják a felébredés ajándékát, a személyes belső szenvedéstől való megszabadulást: az ok nélküli örömöt, a nyugalmat, a jelen megélését, a félelem- és szorongásmentes életet, a szeretetet, hálát, stb. Téged is sok szeretettel hívunk erre a nagyszerű belső utazásra, köszönettel várunk egység deeksha foglalkozásainkra:

* családias hangulatú csoportos egység deeksha programok

* személyre szabott egyéni egység deeksha foglalkozások

* intenzív fejlődést nyújtó két napos Egység Felébredés Kurzus