BejelentésDEEKSHA - Az Egység Megtapasztalása

MENÜ


Hírek
NAPI TANÍTÁS

Önmagunkba tekintéshez: "A szeretetet ki kell fejezni, nem csak megtapasztalni." - Sri Amma Bhagavan -

FACEBOOK OLDAL

Kövesd az avatárok tanításait, csodáit és a kapcsolódó programokat az alábbi facebook oldalon: https://www.facebook.com/letezesbolazeletbe/MOOLAMANTRA"Om Satchitananda Parabrahma
Purushottama Paramatma
Sri Bhagavathi Sametha
Sri Bhagavathe Namaha"


Mi az elménk életét éljük. Minden tettünket a számító elménk dominálja, és csak ritkán tapasztaljuk meg az életet a szívünkkel.
A szívünk csak bizonyos pillanatokban kerül előtérbe: például amikor segíteni próbálunk valakinek, vagy amikor egy alvó kisbabát nézünk, vagy amikor az egyik szülőnk haldoklik. Vannak ilyen rendkívüli pillanatok, amikor össze vagyunk kötve a szívünkkel, és meglátjuk, hogy kik is vagyunk valójában. Azonban életünk nagy részét sajnos a kondicionált elménk által bebörtönözve éljük. Fontos, hogy megértsük: nem lehetséges az elmén keresztül kapcsolódni az Istenihez. Az Isteni csak a szív és az érzések nyelvét érti, beszéli. Egyik legegyszerűbb módja a szív felébresztésének és az áldás befogadásának, ha a Moola Mantrát énekeljük vagy hallgatjuk - hittől, kultúrától függetlenül.

Ez a mantra az Isteni invitálására szolgál
és annak három aspektusához szól:
* a nem-manifesztálódott Istenihez (Satchitananda Parabrahma) - ő a megismerhetetlen, nem tudunk kapcsolatba lépni vele, egészen, addig, míg nem manifesztálódik a szívünkben ->
* a manifesztálódott Istenihez (Paramatma) - őt hívjuk Jelenlétnek.
* és az emberi lényként inkarnálódott Istenihez (Purushottama) - ő az Avatár.
Szól továbbá az Isteni női (Bhagavathi) és férfi (Bhagavathe) minőségéhez.

Ez a mantra rendelkezik azzal az erővel, hogy áldást hozzon az életünkbe. Csodák, belső átalakulások, spirituális tapasztalások történhetnek velünk hallgatása, éneklése, kántálása közben. Úgy tartják, hogy a Moola Mantra éneklése (hangosan, vagy önmagunkban), vagy hallgatása az alábbi dolgokat hozza létre:
- egészség
- bőség
- boldogság
- Isteni csodák tapasztalása
- mélységes csend
- áldás
- növekvő tudatosság


Ha megértjük a mantra jelentését, és erre koncentrálunk éneklés közben, ez exponenciálisan növeli a mantra erejét.

OM - A legősibb hangja az Univerzumnak, mely mindent megalkotott. Az Univerzum erre a hangra rezonál.
SAT - Az alaktalan, a "Megnyilvánulatlan", amit az Univerzum ürességeként tapasztalunk.
CHIT - Az Univerzum Legfelsőbb végtelen Szelleme, avagy a Tiszta Tudatosság.
ANANDA - Az öröm, az áldás, az örök boldogság.
PARABRAHMA - A Legfelsőbb Teremtő.
PURUSHOTHAMA - A legmagasabb világból minket vezető legfelsőbb energia, amely az emberiséget segíti ezen a Földön.
PARAMATHMA - A legfelsőbb belső energia (a Belső Isten, a Belső Vezető, a Felsőbb Tudat, Antaryamin, stb., aki vezet, és segít minket), amely minden lényben jelen van.
SRI BHAGAVATI - A Teremtés női aspektusa.
SAMETHA - Azt jelenti: lelki közösség, együtt.
SRI BHAGAVATE - A Teremtés férfi aspektusa.
NAMAHA - Az Univerzum üdvözlete vagy a felé való alázatos leborulás.

A Moola Mantra értelmezése a fenti definíciók alapján az lehet, hogy az éneklése során összeolvadsz a tiszta tudatossággal, eggyé válsz a Legfelsőbb Teremtővel, megtapasztalod az Isteni Áldást, majd alázatosan tisztelegsz az Univerzum, a Felsőbb Tudatod, és a Teremtés női és férfi aspektusa előtt ezért a tapasztalatért.Itt hallgathatod meg a mantrát: http://www.youtube.com/watch?v=gZpOd_dg-64

Szépséges tapasztalásokat kívánok!

***


A Moolamantra egy másik, kevésbé elterjedt változata:

Om Shreem Sarveshwaraya Namaha
Om Shreem Param Jyotiye Namaha
Om Shreem Param Premaya Namaha
Om Shreem Param Kaarunyaaya Namaha
Om Shreem Param Pavithraya Namaha


Hódolatom A MINDEN AMI VANNAK, leborulok Előtted
Hódolatom A LEGFELSŐBB FÉNYNEK, leborulok Előtted
Hódolatom A LEGFELSŐBB SZERETETNEK, leborulok Előtted
Hódolatom A LEGFELSŐBB EGYÜTTÉRZÉSNEK, leborulok Előtted
Hódolatom A LEGMAGASABBRENDŰEN SZENTSÉGESNEK, leborulok ElőttedEz a mantra az élő Istent szólítja meg, védelmet kérve, és szabadságot minden szomorúságtól, és szenvedéstől. Ez az az ima, amely a nagyszerű teremtőt és megszabadítót dicsőíti, aki a szeretete és együttérzése miatt manifesztálódik földi formában, hogy védelmezzen minket. Ez a Moolamantra nagyszerű békét, és örömöt adott az embereknek világszerte, azoknak, akik kántálták, illetve ha csak hallgatták. Megvan az ereje, hogy átemelje az ember elméjét az ok nélküli szeretet és határtalan öröm állapotába. Azt a nyugalmat, amit ez a mantra adni tud, meg kell tapasztalni, nem pedig beszélni róla. Kedves olvasó, itt a kulcs, amellyel a spirituális kincsestár bármely ajtaja kinyitható. Egy eszköz, amely az összes vágy eléréséhez használható. Egy orvosság, amely minden betegséget gyógyít. A nektár, amely képes az embert szabaddá tenni! Minden kedvező dolog és derültség a tiéd, pusztán azáltal, hogy kántálod vagy hallgatod ezt a fenséges Moolamantrát.

Ez a Védikus Szanszkrit ének a Legfelsőbb Fény Kegyelme által adatott az emberiségnek. A mantra olyan, mintha egy nevet hívnánk. Hasonlóan ahhoz, amikor hívsz egy személyt, ő jön, és érezteti veled a jelenlétét, amikor ezt a mantrát kántálod, a Legfelsőbb Fény legmagasabb energiája manifesztálódik körülötted mindenhol, és megadja az ajándékot, amit kérsz.


***